Ingenting slår et nyrenovert bad

Ingenting slår et nyrenovert bad

Totalrenovering koster en del, men til gjengjeld får du et bad som ser bra ut og varer lenge

Bad varer ikke evig

Er badet ditt eldre enn 15-20 år gammelt, er det på tide å tenke på å renovere badet. En totalrenovering av badet vil si å rive ned det eksisterende badet for så å bygge det opp igjen fra bunnen av. Dette innebærer komplekst arbeid med elektrisitet, rør, membran og ventilasjon og strenge krav til teknisk standard. Dette fører til at badet det desidert dyreste rommet å pusse opp i hjemmet.

Et billigere alternativ, er overflateoppussing. Dette vil imidlertid kun dekke til tegn på aldring og ikke rette opp i eventuelle problemer. Bad må renoveres jevnlig for å vare, og har du et gammelt bad i dårlig teknisk stand, vil en overflateoppussing kun være en kortvarig løsning. Det kan bli svært dyrt om man fortsetter å utsette renoveringen når det er et klart behov for det.

Har du derimot et bad som er yngre enn 15 år, kan en overflateoppussing gi et godt resultat til en rimelig penge. Dette vil da innebære at man for eksempel legger nye fliser, maler taket eller bytter ut fronter på skap og skuffer.

Velg seriøse håndverkere

Det ville vært trist om man pusser opp badet for å heve standarden for så å ende opp med kostbare feil og fuktskader på grunn av dårlig utført arbeid. På grunn av de strenge kravene og de tekniske elementene på badet er det essensielt at du velger seriøse og kompetente håndverkere. Det finnes useriøse aktører i byggebransjen som arbeider svart og uten nødvendig kompetanse og godkjenninger.

Ta deg derfor god tid når du ser etter håndverkere til renoveringen. Pass på at de har relevante godkjenninger, at de betaler merverdiavgift og at de har økonomien på stell. Hent inn tilbud fra minst tre bedrifter slik at du kan sammenligne pris og innholdet i tilbudene. Slik forsikrer du at du får en konkurransedyktig pris og at du vet akkurat hva du betaler for.