Miljøvennlig – Flott arkitektur og fantastisk utsikt!

av Jørn Wad

Nyegaardskvartalet er et prosjekt med en ideell kombinasjon av kvaliteter: Sentral beliggenhet på Storo i Oslo, flott arkitektur, fantastisk utsikt og supre solforhold. En hel liten oase er vokst fram ved hjelp av Veidekke’s kyndige hender. Og i tillegg kan du bo svært miljøvennlig: Dette er nemlig et BREEAM prosjekt.

Her er du bare en liten spasertur unna BI og Nydalen, og det er samtidig kort avstand til Torshov og Grefsen med flotte grøntområder langs Akerselva. Mange beboere har allerede flyttet inn i dette området, og Fernanda Nissens skole er bygget på nabotomten og tok imot de første elevene høsten 2016.

Her blir det godt å bo

Nyegaardskvartalet består av tre enkeltstående bygg. Hus 1 danner en bue mot Vitaminveien og Nycoveien, og ligger som en skjermende hånd rundt boligene, og den frodige, felles kvartalshagen. Basisbebyggelsen er sammenhengende opp til 5. etasje, og på toppen av denne er det bygget tre tårn med leiligheter som strekker seg ytterligere fem etasjer mot det blå. Hus 2 og 3 er fem etasjer høye, og står på linje mot Sandakerveien. Alle leilighetene holder god standard hva gjelder inneklima og kvaliteter.

-Kvartalet vil bestå av 250 lyse, lettstelte, funksjonelle og miljøvennlige leiligheter, sier prosjektleder Ragnhild Forslund i Veidekke Eiendom.

Leilighetene er av vidt forskjellig størrelse og utforming. Her finner du alt fra små, men likevel romslige leiligheter i 1. etasje med hele 3,6 meter under taket – til de store, gjennomgående boligene lenger opp i etasjene. Alle med balkong eller terrasse mot kvartalshagen. I tillegg er det lagt opp til kafédrift og noe næringsvirksomhet på bakkeplan med inngang fra gata.

Boliger som er bra for deg

Nyegaardskvartalet ligger ypperlig til på Storo, med nærhet til byen og marka. Her er beboerne omkranset av byen, dens yrende folkeliv og servicetilbud, men hjemme, inne i leiligheten eller på balkongen, er det enkelt å finne roen.

-Det aller beste er allikevel at du får morgendagens standard når det gjelder miljøsertifisering, forteller hun.

Blant annet har vi satset på sykkelmuligheter, og det blir tilrettelagt for mye sykkelparkering med tilsammen plass til flere enn 650 sykler, hvorav ca. 80% av dem innendørs. Det blir eget, bilfritt sykkelfelt inn i garasjen som sørger for trygg adkomst, det blir el-sykkel pool og god ladedekning for både el-sykler og el-biler.

-Dette er bare noe av det du kan forvente deg i boliger som er bra for deg, frister hun.

Sentralt beliggende på Storo har Veidekke Eiendom AS nye leiligheter for salg, over 70 leiligheter er allerede solgt og det er bare siden salgsstart i slutten av oktober.

Grønt landskap – Kvartalshagen

Mellom byggene i Nyegaardskvartalet ligger kvartalshagen, den er delt inn i soner, og blir nydelig beplantet med gress, urter, busker og trær. Hagen skjermer for innsyn, og som frodige hager flest, gir de rom for fuglekvitter og grønne dufter.

-Både i hagerommet og på takhagene er utformingen planlagt av landskapsarkitekt og biolog for å sikre økologisk mangfold, forteller hun.

Midt i det grønne landskapet er det anlagt stier frem til lekeplass og benker, så du kan sette deg ned i fred og ro under et av kirsebærtrærne og slå av en prat med naboen – eller en lekekamerat.

 

BREEAM – En internasjonal miljøstandard

Veidekke Eiendom søker for første gang om BREEAM-sertifisering av boliger. BREEAM er både en metode og et verktøy for bærekraftige byggeløsninger fra idé til planlegging, og helt frem til ferdigstilling. I Nyegaardskvartalet har BREEAM-metodene en spesielt fremtredende plass. I ferdigstilt stand vil prosjektet være et resultat av en offensiv bærekrafttenkning for boliger i Norge. Det handler om miljø og bærekraft i vid forstand. Alt fra byggekomponenter, til lokal flora og fauna, er et resultat av hvordan BREEAM-verktøyet brukes til å definere prosjekter: Nyegaardskvartalet vil bli Norges

største miljøsertifiserte boligprosjekt:

-Skal vi nå målet om å redusere klimagassutslippene med 40%, så må vi gjøre jobben skikkelig. Derfor ser vi i Veidekke Eiendom nå på mulighetene for å miljøsertifisere våre egne boligprosjekter i henhold til BREEAM-Nor, understreker prosjektleder Ragnhild Forslund. Og hun fortsetter:

Det betyr at vi kommer til dokumentere alle sider av vårt miljøarbeid fra biologisk mangfold og inneklima, til CO2-utslipp og avfallshåndtering.

-Veidekke er opptatt av å ligge i front når det gjelder å ta i bruk ny teknologi og mer miljøvennlige byggemetoder. Dette betyr en renere og sunnere byggeplass for alle som jobber og bor i nærområdet, men også et bygg med bedre inneklima, mindre energibehov og større trivsel for deg som skal bo i Nyegaardskvartalet, sier hun.

Veidekke Eiendom

Veidekke Eiendom AS har virksomhet med egne ansatte på, i og rundt de store byene i Norge, og deres styrke er bygd på desentralisert styring, nærhet til markedet, samt betydelig kompetanse som er bygd gjennom flere år. Selskapet utvikler hovedsakelig eiendommer knyttet til blokkbebyggelse, og i noen grad rekkehus og småhus. Gjennom hele prosessen, fra tomteakkvisisjon og under prosjektutviklingsfasen, har man et nært samarbeid med konsernets entreprenørvirksomhet. Dette sikrer en trygg gjennomføring og kostnadseffektiv bygging. Deres prosjekter spenner vidt, fra små, rimelige boliger til boliger i øverste segment av markedet.

-Kjøp av bolig handler om tillit og trygghet, slår Ragnhild Forslund fast. Uavhengig av type bolig ønsker vi å levere kvalitet; et framtidsrettet og godt produkt som du som kjøper skal være fornøyd med.

 

Veidekke Eiendom AS

Postboks 507 Skøyen, 0214 Oslo

Telefon: 21 05 50 00

Web: www.veidekkebolig.no

Veidekke Eiendom region Østland

Besøksadresse: Skabos vei 4, 0278 Oslo

Telefon: 21 05 50 00