Noen som passer for meg

av Jørn Wad

-Hos oss i Igland Garasjen er det lett å finne noen som passer for deg. En garasje, altså. Vi har nemlig garasjer for de aller fleste forhold, og ikke minst kan du velge selv om du vil ha bilens nye bolig levert ferdig montert, eller om du vil spare noen kroner og bygge den selv. Gjennom Igland Garasjen kan du  også få levert hele garasjeprosessen, det vil si både grunnarbeid og støping i tillegg til selve garasjebygget og monteringen.

-Vi har gjennom 50 år erfart at det er mange praktiske menn og kvinner som fint klarer å bygge sin garasje selv. Og mens mange likevel ønsker å få garasjen levert ferdig montert, klar til bruk, velger andre å spare noen kroner og bruke fritiden til å bygge garasjen.

Størrelse

Hvor stor garasje trenger du? Skal du ha plass til en, to eller kanskje tre biler? Ønsker du bodplass eller en hobbybenk? Kanskje oppbevaring til sykler og gressklipper? Eller julepynt?

Når du skal bygge garasje er det mange spørsmål som dukker opp. Både størrelse og utførelse er blant kjernevalgene. Ønsker du Enkelgarasje, Dobbelgarasje, Spesialgarasje, Trippelgarasje, Rekkegarasje eller kanskje en Storbilgarasje? Hvor mye av byggingen skal man gjøre selv? Alle spørsmålene vil ha betydning for prisen.

Modell

Deretter er det lurt å se på hvilken modell som kan passe for deg. Skal den ligne huset? Er det en spesiell byggestil i nabolaget? Ønsker du den så lav som mulig for ikke å stjele utsikt, eller ønsker du mest mulig plass på loftet?

-Vi leverer følgende Garasjemodeller: Fjære (22° saltak), Groos (22° valmtak), Hushovd (36° saltak), Imenes (36° halvvalm), Justøy (3° pulttak) og Kongshavn (16 ° pulttak).

Samtlige av våre garasjemodeller finner du avbildet på hjemmesiden vår, forteller markedssjefen.

-På vår hjemmeside forklarer vi deg ulikhetene og fordelene med våre modeller, hva du bør tenke på i forhold til valg av størrelse på garasjen og ferdigstillelsesgrad. Når du har funnet ut hvilken garasje som passer for deg, fyller du ut vår garasjekalkulator, og får et godt garasjetilbud, smiler han.

Kundetilpasninger

Videre er det lurt å tenke på hvordan garasjen skal fungere. Kanskje ønsker du litt naturlig lys inn mot arbeidsbenken. Er det greit med dør for enkel adkomst for gressklipper? Skal takstein og kledning være like som på huset? Er det behov for ekstra innkjøringshøyde på porten til SUV’en med skiboks?

-Garasje med lengde over 560 gir mulighet for bod i bakkant, opplyser Benestad.

-Og så spørs det hvor mye vil du gjøre selv?

Ja, for dette vil som sagt ha en viss innvirkning på prisen uansett hvilken modell du velger deg, og derfor er det viktig at du både tenker deg om og kanskje tar en prat med oss før du bestemmer deg, slår han fast.

-Igland Garasjen har løsninger både for deg som ønsker en ferdig garasje, og for deg som vil legge inn litt egeninnsats, sier markedssjef i Igland Garasjen AS, Jan Kristian Benestad.

Ferdig montert

Velger du dette, vil våre dyktige montører komme og montere garasjen etter at den er levert på byggeplass. Du som kunde er bare ansvarlig for at alt i forbindelse med en eventuell byggesøknad er i orden, og at såle og støp er ferdig innen du legger garasjen til produksjon.

-Igland Garasjen kan bistå med søknad og har avtaler med entreprenører over store deler av landet. Dersom du trenger hjelp til å finne entreprenør i ditt område, ta kontakt med din saksbehandler, sier han.

Ferdige elementer

Passer for deg som vil gjøre litt selv. Garasjen blir levert på byggeplass i elementer, som du monterer sammen selv. Garasje uten loft kan fint bæres på plass av to personer. Dersom du har valgt garasje med loft eller garasje med ekstralengder uten skjøt, vil du kunne trenge en kran.

Ferdig kappet (prekutt)

Passer for deg som er nevenyttig og liker å snekre. Garasjen blir levert som prekutt, hvor reisverk og konstruksjon er ferdig kappet på mål, takstoler ferdig sammensatt og kledning i lengder. Standardlevering på en ferdig kappet garasje er med utlektet kledning og vindsperre. Dette er et rimeligere alternativ til en garasje i elementer.

Befaring

Skal du bygge ny garasje, men er usikker på hvordan du skal gå frem? Vi kjører jevnlige befaringsrunder, og dersom du ønsker at vi skal komme hjem til deg kan du registrere deg i skjemaet på vår hjemmeside under fanen – Om oss / Befaringer: «Book befaring her». Så vil du bli kontaktet, understreker han. Han gjør oppmerksom på at de i områder med lang reisetid, har behov for flere befaringer samtidig. Derfor samles det opp befaringer, og det responderes når man er oppe i ønsket antall.

-På befaring tar vi en gjennomgang av garasjeprosessen med deg. Vi bistår med råd og tips i forhold til plassering på tomten, garasjetype og garasjestørrelse. Du vil rett i etterkant av befaringen få et konkret tilbud på din drømmegarasje, lover markedssjefen.

-Vi har 50 års erfaring og deler den gjerne med deg, avslutter han vennlig.

Fakta

Adresse: Reddalsveien 47, 4886 Grimstad

Telefon: 37 25 70 70

Web: www.garasjer.no

E-post: garasjer@igland.no

Igland Garasjen AS er eid av Igland Industrier AS