Ny Daikin Luft/Vann varmepumpe

Altherma 3 er en helt ny luft/vann varmepumpe spesielt tilpasset vannbårne gulvvarmesystemer, radiatorer og tappevannsoppvarming. Varmepumpen kan benyttes både til eksisterende og nye boliger, samt til lavenergihus. Altherma 3 leverer temperaturer opp til 65°C og er spesielt utviklet for det norske klimaet, fabrikktestet ned til -25°C ute.

Det er ikke bare designet som er nytt med den nye generasjonen luft/vann varmepumper fra Daikin. Den nye modellen har fått integrert magnetittfilter, det er derfor ikke lenger behov for eksternt magnetittfilter. Ny integrert display med høyoppløselig fargeskjerm og helt nytt menyoppsett. Det gjør at oppstarten av maskinen er gjort på bare 9 trinn. Har du gjennomført en lik oppstart tidligere kan du enkelt laste inn innstillingene med SD-kort eller USB-pinne. Oversiktsbilde på displayet viser tydelig vanntemperaturer, trykk og utetemperaturer. Om man fortsatt skulle være i tvil er Altherma 3 utstyrt med Daikin-Eye. Dette intuitive øye viser i sanntid statusen til systemet. Blått lys er alt perfekt, rød lys er det et problem.

Med slagordet “Alway in control, no matter where you are”, har Daikin lansert en ny online controller. Løsningen gir deg mulighet til å styre varmepumpen med laptop, iPad eller smarttelefon via internett. Itillegg til wifistyring kan Altherma 3 leveres for smarthus styring. Maskinen er test opp mot flere systemer: Somfy, Delta Dore og Fifthplay.

Den nye serien luft/vann varmepumper kommer som både gulv- og veggmodell. Begge modellene kan leveres med kjøling og 2-sone. Daikin sin 2-sone funksjon gir deg muligheten til å automatisk regulere to ulike temperaturer fra samme innedel. Veggmodellen har ikke innebygd tank, noe som gjør at den kan kombineres med eksisterende dobbel mantelet bereder. Begge modellene kommer i 4, 6 og 8 kW (Nom.) og en COP på opptil 5.1.

Daikin er verdens største produsent og utvikler av aircondition og varmepumper