Sulten på stakitt?

av Jørn Wad

-Dette er løsningen på mange menneskers gjerdeutfordringer. Stakittgjerder av tre er i ferd med å dø ut, på grunn av vedlikeholdsproblemene. Men monterer du stakitt av aluminium, har du problemfri gjerdeglede i årtier framover.

Mannen bak ALUMAX Stakittgjerde, Mathias Eriksen, skulle selv skifte ut et stakittgjerde på Vestlandet for en del år tilbake, fordi han var lei av vedlikeholds jobben: Skraping og maling med få års mellomrom, skifting av råtne stakitter, og så videre. Han følte – som mange eiere av gammeldagse stakittgjerder, at han brukte alt for mye av sommerferien sin til gjerdearbeide. Så han ville gjøre noe med det. Men det skulle vise seg å ikke være helt enkelt:

Aluminiumsgjerde

-Jeg sjekket vedlikeholdsfritt stakittgjerde på internett, men det var ingen alternativer å finne, kun noe i plast som jeg hadde dårlig erfaring med fra tidligere. Så etter å ha tenkt litt på hva jeg skulle gjøre, tok jeg initiativet selv, og laget et stakittgjerde av aluminium. Jeg monterte det, og det er like fint i dag, mange år seinere. Da innså jeg at det sikkert var mange som hadde samme problemet som jeg hadde hatt, og begynte å markedsføre løsningen min. Interessen øker stadig, og nå har jeg flere gjerdefabrikker som forhandlere. De synes dette er et fremragende alternativ til sine egne gjerder, så det blir en vinn-vinn situasjon for alle parter. Vi vinner stadig markedsandeler, og det er ikke få meter med aluminiums-stakitt som nå rammer inn norske eiendommer, smiler Eriksen.

-Hva er fordelene med aluminiumsgjerder?

Fordeler

ALUMAX Stakittgjerde er tilnærmet vedlikeholdsfritt: Kun vasking ved behov, og dette kan enkelt gjøres med en høytrykks spyler. Ved hjelp av skruer, skinner og klips monterer du enkelt det nye gjerdet.

-I og med at du i de fleste tilfeller gjenbruker de gamle gjerdestolpene, sparer du både tid og penger, minner han om.

 

Vedlikeholdsfritt stakittgjerde

ALUMAX Stakittgjerde, som produktet heter, skaper den gode stilen og hyggelige rammen du ønsker. Med dette produktet sparer du deg for jevnlig vedlikehold. Ingen skraping, sliping, grunning og maling er nødvendig for at det skal fremstå pent og velholdt i mange ti-år.

-Ved utskiftning av gamle gjerder, kan ALUMAX Stakittgjerde til og med monteres på de fleste gamle gjerdestolper, sier Mathias Eriksen. Han jobber nå med salg av ALUMAX Stakittgjerde gjennom eget selskap i ALKJØP AS.

Stilfull design

Gjerdet er som standard 900 mm og 1150 mm høyt fra bakken til toppen av stolpen. Stakittprofilene er 70 x 20 mm, og monteringsskinnen er 60 x 20 mm. Gjerdet er av aluminiumprofiler, pulverlakkert hvit (RAL 9010). Toppstykket er i sprøytestøpt, UV-stabilisert plast i samme farge.

-ALUMAX Stakittgjerde er fleksibelt og enkelt å montere, understreker han. Det kan tilpasses de fleste stolper. Maks stolpeavstand er 2 meter. Dette er fordi at monteringsprofilen som er 4,07 meter lang skal dekke to stolper. Profilene skjøtes mitt på gjerdestolpen med skruer i begge ender. Bruk A2 rustfrie skruer.

Holder seg vakkert år etter år

Gjerdet er enkelt å montere. Velg den stolpetype som passer deg best. Brukes det gamle eller nye T-stolper i stål, bør det brukes trykkimpregnert materiale mellom stål og aluminium. Disse skrus fast fra baksiden i gamle hull i T-stolpen.

-Alumax Stakittgjerde skaper den gode stilen og hyggelige rammen du ønsker, smiler han.

 

Fleksibelt system

Gjerdet tilpasses enkelt de flestes behov. Den horisontale profilen skrus fast til gjerdestolpene. Velg en høyde fra bakken som passer ditt gjerde best. Bruk A2 rustfrie skruer til all montering.

-Profilene sages enkelt med baufil, kan Mathias Eriksen fortelle. Etter montering er det bare å klipse på  dekkprofilene, alle skruer for feste til stolpene og stenderne er nå skjult.

 

Fakta

ALKJØP AS

Lager- og utstillingsadresse: Heia VITA AS, Heiasvingen 65, 1900 Fettsund

ALUMAX Stakittgjerde selges via forhandlere eller fra ALKJØP AS direkte.

ALKJØP AS har flere gjerdefabrikker som forhandlere.

Telefon: 45 00 18 27

Web: www.stakittgjerde.no

E-post: post@alumax.no